«Νίκη» για τον "γύρο" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! - Το ντονέρ θα εξακολουθεί να διατηρείται με φωσφορικό άλας!
Οι πωλητές ντονέρ στην Ευρώπη πέτυχαν μια σημαντική, αν και οριακή, νίκη σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς οι ευρωβουλευτές δεν κατάφεραν να θέσουν "εκτός νόμου" ένα πρόσθετο που χρησιμοποιείται ευρέως για τη διατήρηση της γεύσης και της υγρασίας του κρέατος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει να επιτραπεί η χρήση του φωσφορικού άλατος στο κατεψυγμένο κρέας κεμπάμπ, για να εναρμονιστεί με την τρέχουσα πρακτική.
Αυτή η χημική ουσία θεωρητικά απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στο κεμπάμπ αλλά ο κανόνας σπανίως εφαρμόζεται.
Τα φωσφορικά άλατα επιτρέπονται σε ορισμένα είδη λουκάνικων. Φυσικές πηγές φωσφορικών αλάτων είναι ορισμένα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως τα κρέατα, οι ξηροί καρποί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές προσπάθησαν να μπλοκάρουν την πρόταση της Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι τα πρόσθετα αυτά μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και να προκαλούν βλάβες στα οστά.
Επισήμαναν επίσης ότι δεν επιτρέπεται γενικά η χρήση τους σε κρέατα. "Εκτός και αν αποδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα πρόσθετα φωσφορικά άλατα δεν είναι επιβλαβή, η χρήση τους σε όλα τα τρόφιμα πρέπει να επανεξεταστεί αμέσως από την Επιτροπή", τόνισε ο Μπαρτ Στάες, ο Βέλγος ευρωβουλευτής των Πρασίνων που εισηγήθηκε την απαγόρευση.
Διαβάστε τη συνέχεια του θέματος στην πηγή: www.parapolitika.gr
Οι πωλητές ντονέρ στην Ευρώπη πέτυχαν μια σημαντική, αν και οριακή, νίκη σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς οι ευρωβουλευτές δεν κατάφεραν να θέσουν "εκτός νόμου" ένα πρόσθετο που χρησιμοποιείται ευρέως για τη διατήρηση της γεύσης και της υγρασίας του κρέατος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει να επιτραπεί η χρήση του φωσφορικού άλατος στο κατεψυγμένο κρέας κεμπάμπ, για να εναρμονιστεί με την τρέχουσα πρακτική.
Αυτή η χημική ουσία θεωρητικά απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στο κεμπάμπ αλλά ο κανόνας σπανίως εφαρμόζεται.
Τα φωσφορικά άλατα επιτρέπονται σε ορισμένα είδη λουκάνικων. Φυσικές πηγές φωσφορικών αλάτων είναι ορισμένα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως τα κρέατα, οι ξηροί καρποί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές προσπάθησαν να μπλοκάρουν την πρόταση της Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι τα πρόσθετα αυτά μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και να προκαλούν βλάβες στα οστά.
Επισήμαναν επίσης ότι δεν επιτρέπεται γενικά η χρήση τους σε κρέατα. "Εκτός και αν αποδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα πρόσθετα φωσφορικά άλατα δεν είναι επιβλαβή, η χρήση τους σε όλα τα τρόφιμα πρέπει να επανεξεταστεί αμέσως από την Επιτροπή", τόνισε ο Μπαρτ Στάες, ο Βέλγος ευρωβουλευτής των Πρασίνων που εισηγήθηκε την απαγόρευση.
Διαβάστε τη συνέχεια του θέματος στην πηγή: www.parapolitika.gr
No comments
Post a Comment