Το Armyvoice.gr πέρασε μια νύχτα στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο Εργασίας με τον Σύλλογο ΑΞΙΑ.
Η ώρα είναι 21:00 Πέμπτη βράδυ και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο Εργασίας οι γυναίκες του συλλόγου ΑΞΙΑ προετοιμάζονται για την τελευταία νύχτα της πενθήμερης διαμαρτυρίας τους.
Ο χώρος που έχουν κατασκηνώσει είναι πλέον περιφραγμένος με κιγκλιδώματα, τα οποία και έχουν ντύσει στα “χρώματα του αγώνα”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συντάξεις Χηρείας: Κρίσιμο ραντεβού Αχτσιόγλου με σύλλογο ΑΞΙΑ
Τυλιγμένα με τα πανό και τα συνθήματα του Συλλόγου ΑΞΙΑ, αποτελούν το δεύτερο επίπεδο προστασίας των ηρωίδων του συλλόγου ΑΞΙΑ. Και ποιο είναι το πρώτο;
Ο φύλακας της ΠΟΑΣΥ. Ναι η κυβέρνηση θεώρησε πως δεν απαραίτητο να προστατεύσει αυτές τις γυναίκες.
Άλλωστε όπως οι ίδιες τονίζουν τους γύρισε ίδια μια φορά την πλάτη με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου. Τίποτα δεν τους φαίνεται περίεργο πλέον. Τίποτα δεν τις ξαφνιάζει!
Ο κρύος αέρας παρασέρνει τις σελίδες. Σελίδες με εκατοντάδες υπογραφές. Υπογραφές πολιτών που συμφωνούν με τα αιτήματα του συλλόγου ΑΞΙΑ.
Μπροστά από τις δυο σκηνές, υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι, γεμάτο με καφέδες, νερό και φαγητό. Και όχι δεν τα έχουν φέρει όλα οι γυναίκες του συλλόγου.
"Σας το είπα τι έγινε το πρωί; Όταν ήρθα, ένας κύριος πέρασε τα κιγκλιδώματα και έφτασε έξω από τις σκηνές κρατώντας μια μεγάλη σακούλα".
"Ζεστά κρουασανάκια για όλες σας, φώναξε. Κορίτσια δεν έχω νιώσει έτσι ποτέ ξανά...", αναφέρει η 54χρονη Ελένη.
Ένα τραπέζι γεμάτο από «εφόδια», ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Συνωστισμένες γύρω από το τραπέζι, μαυροφορεμένες, με τα μπουφάν τους βρίσκονται η Βενετία, η Ελένη, η Αγγελική, η Ελένη, η Σταματία και πολλές ακόμα γυναίκες.
Καθεμία έχει την δική της προσωπική ιστορία να αφηγηθεί. Ιστορίες τυλιγμένες με το μανδύα του πόνου και της απογοήτευσης.
Πόνος και απογοήτευση που μπορεί να νικηθεί ευκολότερα στους κόλπους του συλλόγου ΑΞΙΑ. Εκεί που κάθε μέλος μοιράζεται την ιστορία του.
"Ο σύλλογος ΑΞΙΑ είναι η δική μου ψυχοθεραπεία", υποστηρίζει η 47χρονη Βενετία και συμπληρώνει: "Πολλές γυναίκες βρήκαν λύση στα ψυχοφάρμακα, μερικές παίρνουν 10 χάπια την ημέρα. Εγώ βρίσκω λύση στον σύλλογο, στον αγώνα μας".
Όλες αναρωτιούνται για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το αυριανό ραντεβού με την Έφη Αχτσιόγλου. Θα βρεθεί λύση ή τζίφος;
«Δεν δέχομαι να μην πάρουμε ούτε το ηλικιακό κριτήριο. Μου φαίνεται πως έτσι χάνουμε!» τονίζει η 54χρονη Ελένη.
«Σιγά που θα κατέβαινε!» φωνάζει η 53χρονη Αγγελική.
Στο τραπέζι επικρατεί ανησυχία. Όλες οι γυναίκες έχουν στραφεί στην οθόνη του κινητού τους. Προσπαθούν να ενημερωθούν για τις βλέψεις της κυβέρνησης. Το όνομα «Κατρούγκαλος» ακούγεται ολοένα και περισσότερο.
«Κορίτσια αν τον είχα μπροστά μου ένα πράγμα θα τον ρωτούσα: Μπορείς εσύ να ζήσεις με 345 ευρώ το μήνα; Μπορεί η μάνα σου να ζήσει; Θα ήθελες να περάσει η μάνα σου ότι περνάμε εμείς;» λέει η Αγγελική.
Όλες κινούν καταφατικά το κεφάλι τους. Γνωρίζουν πως η κυβέρνηση τους έχει γυρίζει την πλάτη, όμως δεν παραδίδουν τα όπλα.
Άγρυπνοι φρουροί έξω από το υπουργείο Εργασίας, έχοντας αφήσει τα παιδιά τους μονα στο σπίτι, σπαταλώντας χρήμα και χρόνο αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται.
Η ώρα έχει περάσει, και έχει έρθει η στιγμή για την αλλαγή βάρδιας.
Ο αγώνας συνεχίζεται...
No comments
Post a Comment