Πού πρωτοπορεί η Τουρκία και γιατί πρέπει να την μιμηθούμε

Η Τουρκία πρωτοπορεί στην ενίσχυση της αμυντικής της βιομηχανίας. Θα έπρεπε να γίνει παράδειγμα και στην Ελλάδα






Το θέμα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα tourkikanea.gr μας ωθεί να σκεφτούμε τι κάνουμε εμείς στην χώρα μας αφενός για να κρατήσουμε τη νεολαία στον τόπο της και αφετέρου για να χρησιμοποιήσουμε ελληνικά μυαλά στον τομέα της άμυνας.

Δείτε τι κάνουν στην Τουρκία και θα καταλάβετε:

Η Διεύθυση Αμυντικής Βιομηχανίας έδωσε τα έναυσμα για την παραγωγή έξυπνων και μη επανδρωμένων οχημάτων ξηράς.

Άρχισε ο διαγωνισμός Roboik για την ανάπτυξη έξυπνων-μη επανδρωμένων οχημάτων ξηράς. Χάρη στον διαγωνισμό που οργανώνεται ετησίως, η Τουρκία θα παράξει έξυπνα μη επανδρωμένα οχήματα που θα εκπληρώνουν την αποστολή τους δίχως να χρειάζεται εντολή διαμέσου τηλεχειρισμού.

Η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) επιτάχυνε την παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων. Mετά από τα ΜΕΑ-καμικάζι που ονομάστηκαν ¨Οι νέοι στρατιώτες της Τουρκίας στον ουρανό¨, δόθηκε το έναυσμα για τον διαγωνισμό Roboik για την παραγωγή με εθνικές δυνατότητες έξυπνων και μη επανδρωμένων οχημάτων στρατού ξηράς.


Με τον διαγωνισμό αυτό θα ενθαρρυνθούν οι νέοι στην ανάπτυξη και παραγωγή στην αμυντική βιομηχανία, αλλά και θα αναπτυχθούν τεχνολογίες που θα μειώσουν την εξάρτηση της χώρας από το εξωτερικό.

Πάνω στο όχημα μπορούν να βρίσκονται πλατφόρμες όπλων, συστήματα καμερών ή επικοινωνίας που θα διασφαλίζουν τον ρόλο του οχήματος. Ο διαγωνισμός τα επόμενα χρόνια θα στραφεί και στο λογισμικό. Με αυτό τον τρόπο τα χειριζόμενα με τηλεκοντρόλ μη επανδρωμένα οχήματα θα αποκτήσουν την έξυπνη τεχνολογία λήψης αποφάσεων.

Τα ρομποτικά συστήματα νέας γενιάς, είναι μεταξύ των πιο σημαντικών συστημάτων που πρέπει να έχουν οι ισχυροί στρατοί για τους πολέμους του μέλλοντος και ενάντια στις τρομοκρατικές απειλές.

Τα μη επανδρωμένα έξυπνα οχήματα θα συμβάλλουν σημαντικά στην ισχύ των δυνάμεων ασφαλείας τόσο σε κάθε είδους τραχύ έδαφος, όσο στις συγκρούσεις μέσα στις πόλεις.


Θα μπορούν να εκπληρώνουν σημαντική επιχειρησιακή βοήθεια σε αποστολές,  όπως παροχή εικόνας προς τους στρατιώτες πριν εισέλθουν κάπου, παροχή εγγύς προστασίας, στήριξη με πυρά, μεταφορά πυρομαχικών στην περιοχή της σύγκρουσης, αλλά και σε τακτικά καθήκοντα όπως η απόσπαση της προσοχής του εχθρού.

Σχεδιάζεται η παραγωγή σιωπηλών-υβριδικών στην κίνηση τους συστημάτων. Τα μη επανδρωμένα οχήματα θα προσθέσουν ισχύ στην ισχύ των ΤΕΔ σε αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Οι αιτήσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό ¨Roboik-Διαγωνισμός για την Ανάπτυξη Αυτόνομων και Μη Επανδρωμένων Οχημάτων Ξηράς¨  λήγουν στις 15 Νοεμβρίου. Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν χρειάζεται οποιοδήποτε πτυχίο ή όρος.

Στον διαγωνισμό θα μετάσχουν άτομα με ελεύθερο σχέδιο ή με σχεδιασμό τριών διαστάσεων, εταιρίες ή και ομάδες φοιτητών.

Μέχρι τώρα οι συμμετοχές είναι πάνω από 180.  Στον διαγωνισμό στην κατηγορία τριών διαστάσεων θα δοθεί βραβείο 100.000 λιρών και στο ελεύθερο σχέδιο 30.000 λιρών. Τα βραβεία θα δοθούν σε τελετή  που θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου.

Στην τελετή αυτή θα οργανωθεί και ¨Συνέδριο μη επανδρωμένων και έξυπνων συστημάτων¨και θα υπάρχει και μια μικρή έκθεση με τέτοια οχήματα.




No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo